31 Mart 2014 Pazartesi

COĞRAFYA BİLİMİNİN GELECEĞİ

  Coğrafya yaşamın var olduğu ilk zamandan şu ana kadar ve gelecekte de devam edecek olan bir bilimdir.Bunun nedeni ise coğrafyanın yaşamın her alanında karşımıza çıkmasıdır.Yaşadığımız bu dünya ve evren ile ilgili bize bazı şeyleri öğrenmemize yardımcı olur.Yaşadığımız bu dünyayı anlamlandırmıza da yardımcı olan coğrafya bilimi büyük anlam teşkil etmektedir.

  Türkiye'de diğer gelişmiş ülkeler kadar ilerleme göstermeyen coğrafya bilimi sadece kendi bilimi için değil diğer bilimler içinde önemli bi yeri vardır.Türk denizci Piri Reis Türk dünyasının coğrafya alanındaki önemli isimlerinden olup coğrafyanın geleceği için yeni isimler yetiştirmek gerekir.

   Hergün değişen yaşam standartları insanı doğayı etkisi altına alma çabasına itmiş bu da insanoğlunun yaşadığı coğrafyayı öğrenmesine neden olmuştur.Yeni icatlar Coğrafyayı daha da ileri seviyelere götürecektir.Bu yüzden Coğrafya insan var olduğu süre içinde yaşamaya devam edecek gelişimini devam ettirecektir.


30 Mart 2014 Pazar

NEDEN COĞRAFYA ÖĞRENİYORUZ ?

   Coğrafya üzerinde yaşadığımız Dünyayı yurdumuzu tanımamıza yardımcı olur.Coğrafya sayesinde gezdiğimiz gördüğümüz yerleri anlamlandırırız.Dağları,ovaları,gölleri,akarsuları vb. birçok coğrafi terimi coğrafya bilimi sayesinde öğreniriz.Doğayı ve insanı tanıyıp anlayarak mekanı doğru ve etkin kullanmamıza yardımcı olur.

   Coğrafya ayrıca ülkemizin kalkınmasına da yardımcı olur.Milli değerlere bağlı,coğrafi değerlerin milli bilincin kazanılmasında etkili olur.Geleceği düşünerek çevreyi korumamız gerektiği bilincini de oluşturur.

   Gitmek istediğimiz veya bulunduğumuz konumu anlatmak içinde coğrafyayı kullanmalıyız. Coğrafya hayatın her anında vazgeçilmez bir alandır.Coğrafya ülkenin kalkınma planları hazırlanmasında da yardımcı olur.Ülkemizi diğer ülkelerle karşılaştırmamıza yardımcı olur.Dünyayla ilgili temel bilgileri öğretir.
  
 
  

29 Mart 2014 Cumartesi

ATLAS

DÜNYA

DÜNYA SİYASİ HARİTASI


DÜNYA FİZİKİ HARİTASI



AVRUPA SİYASİ HARİTASI



AMERİKA SİYASİ HARİTASI


AFRİKA SİYASİ HARİTASI 


AVUSTRULYA


ASYA KITASI


TÜRKİYE SİYASİ HARİTASI 


TÜRKİYE İKLİM BÖLGELERİ HARİTASI 

TÜRKİYE BÖLGESEL HARİTASI




TÜRKİYE FİZİKİ HARİTASI 








DÜNYA'DA YAŞANACAK EN İYİ YER

VENEDİK


     Kuzey İtalya'nın doğusunda Adriyatik Denizi'nin kuzey kıyılarında,İtalya'ya bağlı ada şehri olan Venedik bana göre Dünyanın yaşanabilecek en iyi yeridir.Bunun nedeni ise Venedik'te akdeniz iklimin görülmesi ve adacıkları birbirinden ayıran 170 kanal ve bunları bağlayan 400 köprü bulunması beni etkilemesine neden olmuştur.
    Venedik kanalları nedeniyle ünlü dünyaca ünlüdür.Bir sığ Deniz Kulağında yaklaşık 150 kanal tarafından şekillenmiş olup 118 adet adadan oluşan bir takım adalar zinciri üzerinde kurulmuştur.Üzerinde şehirlerin kurulduğu bu adalar yaklaşık 400 köprü ile bağlanır.Güzel İtalya'nın güzel şehri Venedik herkesin yaşamak isteyeceği bir yerdir.

28 Mart 2014 Cuma

ÖZGEÇMİŞ

    15 Nisan 1994 tarihinde İzmir'in Balçova ilinde doğdum.27 doğu 38 kuzey parallerinde yer alan bu il yaklaşık 3,5 milyon nüfusa sahip Türkiye'nin en kalabalık 3.şehridir.İlköğretimimi Konak Eserkent İbrahim Kavur İlköğretim okulunda liseyi ise Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu lisesinde tamamladım.


    Akdeniz İklimi görülen İzmir'de yazları sıcak ve kurak kışları ılık ve yağışlı geçer.Kar yağışını yaşadığım süre içinde yaklaşık 3 kere gördüğüm İzmir'de kar yağışı pek görülmez.İzmir bitki örtüsünde 600 metre yüksekliğe kadar çıkan maki bitki örtüsü görülmektedir.


   Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünü kazandıktan sonra İzmir'e uzak olmayan Muğla ilinin iklimine de alışmamda zor olmadı.Muğla'nın rakımının 670 olması ve yükseltisinin fazla olması dikkatimi çekmiştir.